Карма: Вълни във Водата

Медитация и Спокойствие

Когато водата е спокойна, може ясно да се види Лунното отражение в нея. Когато водата е пълна с вълни, изображението на Луната се разпада и не можем да го видим повече. Изчезна ли Луната? Не, вълните на кармата просто изкривиха нашето възприятие и не можем да видим ясно.

Когато сме гневни, нашето съзнание е развалено и вече не виждаме ясно. Изчакайте, преди да реагирате. Водата на съзнанието ще се върне към спокойствие и ще можем да видим по-ясно какво да правим.

Нашата среда е пълна с карма всеки ден. Да се ​​научим да чакаме, докато нашето съзнание се върне към спокойствието е основен ключ към промяна на нашите реакции. Медитацията ни помага да успокоим ума, тялото и душата. Всеки път, когато медитираме, ние си спомняме как да се отпуснем и освободим. Медитацията ни помага да позволим на вълните на кармата да се движат през водата и да бъдат освободени. Всяки вълна в крайна сметка ще се успокои и върне към спокойствие.

Ако действаме, когато водата е развълнувана, тогава нашата реакция ще бъде развълнувана също. Това създава нова карма и вълните се появяват отново и отново. Водата няма шанс да намери спокойствие. Въздържайте се да действате по време на вълните на кармата и позволете на ума, тялото и душата да се установят отново в спокойствие.

Не е възможно да се намери спокойствие, когато съзнанието е възбудено. Не е възможен правилен отклик, ако действаме по време на вълнението на кармата. Нито идея и разбиране ще спрат вълните. Само освобождаването и чакането докато енергията се успокои ще ни позволи да намерим правилния отговор. Чистият ум, чистото сърце ни позволяват да видим ясно и да реагираме положително на всяка ситуация. Развълнуваният ум и развълнуваното сърце винаги ще водят до повече възбуда. Няма нищо за разбиране. Изчакайте докато се успокоите и истинското прозрение ще дойде. Това е пътят на истинската мъдрост.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments